Ustavni sud je privremeno omogućio podnošenje podnesaka

Ustavni sud je privremeno omogućio podnošenje podnesaka kojima se pokreću ustavnosudski postupci, a koji su vezani uz rok (ustavna tužba, žalba protiv odluke DSV-a) , elektroničkom poštom te telefaksom. Tako se podnesci kojima se pokreću ustavnosudski postupci mogu poslati elektroničkom poštom na adresu Ustavni_sud@usud.hr te na telefaks Ustavnog suda na broj +385 1 4551 055.

 

Podnositelji će naknadno biti dužni dostaviti Ustavnom sudu, u određenom roku, potpisani podnesak istovjetnog sadržaja, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni pozivom objavljenim na internetskim stranicama Ustavnog suda.

 

Više možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.usud.hr/sites/default/files/dokumenti/Obavijest_u_povodu_situacije_s_koronavirusom_-_Odluka_o_podnescima_od_24.3.2020.pdf

 

 Europski sud za ljudska prava donio je odluku o jednomjesečnoj suspenziji svih rokova (dakle, šestomjesečnog roka za podnošenje zahtjeva iz članka 35. Konvencije, te svih onih rokova koje je ESLJP dodijelio strankama u postupcima koji su pred njim u tijeku), počev od 16. ožujka 2020.

 

Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici ESLJP-a: https://echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=home

Recent Posts